VI SKÖTER SOFTA I ÖSTERBOTTEN (AND BEYOND)

”Vi sköter softa i Österbotten!” säger Magnus Sundell då han kort och koncist beskriver vad företaget Black Label Bytes (BLB) gör.

www.blb.fi

Email: magnus@blb.fi

Phone: +358 50 322 0805

Wolffskavägen / Wolffintie 36 F2 / 20, 65200 VAASA, Finland

BLB är ett relativt ungt software företag, men med en samlad erfarenhet på 40 år från mjukvaruindustrin, automations- och energibranschen samt bankvärlden. BLB grundades 2016 av två ivriga ingenjörer och en lika ivrig ekonom, med en vision om att erbjuda skräddarsydda mobil- och webbapplikationer för små och medelstora företag och offentliga organisationer.

 

BLB har rötterna djupt i den österbottniska myllan, men kunderna hittas idag både inom och utanför Finlands gränser. BLB designar, utvecklar, underhåller och driver komplexa, skräddarsydda mjukvaruverktyg och appar som hjälper kunderna att göra sin verksamhet effektivare och mer produktiv på just det sätt kunderna vill eller behöver. BLB har utvecklat digitala verktyg för allt från bidragsansökningar och e-kvittohantering till arbetstidsuppföljning mm.

 BLB är ett litet företag som prioriterar kundbetjäningen. ”Vi är lyhörda och pedagogiska, vi vill verkligen hjälpa dig att lyckas i din verksamhet,” säger Magnus. ”Det handlar inte bara om programmering, kunderna uppskattar också att vi tillsammans kan analysera arbetsmetoderna för att optimera inte bara mjukvaran utan också sättet att arbeta på,” fortsätter han. Tack vare sin storlek är BLB också flexibla och har möjligheten att utveckla mjukvaran exakt enligt kundens behov, i motsats till större leverantörer som ofta erbjuder färdiga standardlösningar.

 Snart är BLB redo för nästa steg – att erbjuda konsulttjänster vid upphandling, specificering och genomförande av IT-utvecklingsprojekt av olika slag. ”Tänk på oss som ”byggmästaren” i ditt projekt att inhandla och utveckla nya digitala verktyg till organisationen,” säger Magnus. Branschen kan vara snårig för den som inte är insatt, det finns många krav och regelverk som bör uppfyllas, för att inte tala om den jargong och den tekniska bakgrund man borde känna till för att vara på samma våglängd som leverantörerna. ”BLB är samarbetspartnern som bevakar dina intressen och hjälper till att ro projektet iland inom de tids- och budgetramar som satts,” avslutar Magnus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *